Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dijous, 9 de febrer del 2012

El Mundo publica avui el que fa dies sabíem: Fainé i Rato, tot preparat pel naixement de Caixa-Bankia ! directe!cat

Em  sembla a mi que, com no ens plantem i en fem alguna de grossa, ens foten la Caixa 'pel puto morro' i la instal·len a Madrid. Caldria pensar alguna acció contundent per deixar clar que molts ens enduriem els estalvis a entitats catalanes... no??

Segons publica El Mundo, i com ja havia avançat el directe!cat, Fainé i Rato van explicar a Rajoy i Mas el naixement de Caixa-Bankia, i van obtenir el vist i plau dels dos presidents


Segons El Mundo, el naixement de Caixa-Bankia està a punt de fer-se realitat. Isidre Fainé i Rodrigo Rato ja van explicar la fusió a Rajoy i a Mas, que els van donar el vistiplau. Fainé presidiria el negoci financer i Rato el negoci industrial, les reunions es van celebrar el passat mes de desembre i tot estava preparat i avançat. Però en el darrer moment Rodrigo Rato ho va aturar en no veure garantida la paritat de l’operació per culpa dels estatuts de La Caixa. Aquest mateix matí, segons publica l'ARA, Rato i Nin han desmentit una possible fusió entre La Caixa i Bankia. En un esmorzar informatiu a Madrid, han negat haver explicat la possible fusió a Rajoy i a Mas i han assegurat que el que publica El Mundo són 'informacions errònies'.


El cert és que tal i com publiquem avui mateix, la reforma financera que va aprovar el Govern espanyol facilita que l’operació de fusió segueixi més viva que mai. La reforma afavoreix a Bankia i permet que aquesta pugui millorar la seva situació per igualar-se a l’entitat catalana, i així esvair qualsevol dubte d’absorció. Rodrigo Rato vol garantir que l’operació és el màxim de paritària.

El president Mas es va fer l’orni

Directe.cat! ja va advertir en la seva editorial Adéu a la Caixa? que era sorprenent la resposta del president Mas a la pregunta sobre la fusió Caixa-Bankia, durant la roda de premsa que va tenir lloc després de la trobada a la Moncloa amb Mariano Rajoy, on Mas va dir que la fusió és cosa de les dues entitats. Cal preguntar-se què passa al país quan el màxim representant del Govern de Catalunya es fa l’orni davant del procés de fusió de La Caixa amb Bankia, sobretot si tenim en compte que ens trobem davant d’un element clau per a consolidar el poder polític espanyol, per cohesionar Espanya i per posar dificultats a un futur procés independentista tant dels bascos com dels catalans, mitjançant la concentració del model financer de l’estat.

Fainé va negar l’evidència i Nin va relliscar

Malgrat el desmentiment d’Isidre Fainé, el procés per fer possible una fusió segueix avançant perquè que és un element clau per consolidar el poder polític espanyol.

Les intoxicacions han estat a l’ordre del dia i alguns mitjans han apuntat cap a Mèxic o Brasil, mentre en cercles propers a Fainé han corregut els rumor de que s’estava tantejant el mercat francès.

En el transcurs de la roda de premsa, el passat 27 de gener, en què l'entitat va presentat els seus comptes del 2011, una de les preguntes més recurrents va ser sobre la possibilitat d'una fusió entre CaixaBank i Bankia. Després que Fainé deixés clar que en aquests moments no 'hi ha oberta cap tipus de negociació, el conseller delegat Joan Maria Nin va dir que un increment de recursos destinats a l'obra social no només seria bo sinó 'desitjable'. Posteriorment Nin va aclarir que només es referia a que un increment de recursos per a l'obra social seria desitjable.

Tant Nin com Fainé van desmentir una possible negociació o estudi d'un projecte de fusió amb Bankia. Fainé va negar ''pressions'' del govern espanyol en el sentit d'accelerar una fusió amb Bankia, i, segons el Mundo, deu ser cert perquè no ha calgut cap pressió.

El Mundo publica avui el que fa dies sabíem: Fainé i Rato, tot preparat pel naixement de Caixa-Bankia ! directe!cat