Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dijous, 2 de febrer del 2012

Tot el PSC està en contra del pacte fiscal ! directe!cat

Així ho afirma Carme Chacón abans de la reunió entre Mas i Rajoy, alhora que acusa CiU de no parlar de concert econòmic perquè 'sona molt pitjor'


La candidata a la secretaria general del PSOE, Carme Chacón, ha deixat clar aquest dimecres que tot el PSC i ella mateixa estan en contra del pacte fiscal de CiU. Ras i curt. Així de contundent s'ha mostrat la catalana en declaracions a TVE després de l'acte de dimarts en favor del pacte fiscal que va reunir la societat civil catalana, amb l'assistència també del president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal. 'Tot el PSC, i al capdavant del PSC fent campanya Carme Chacón, i tot el PSOE estem en contra del que els nacionalistes catalans diuen pacte fiscal, perquè saben que concert econòmic sona molt pitjor, però emmascara el concert econòmic', ha apuntat.


Hores abans de l'entrevista entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, Chacón ha advertit que Mas no podrà comptar amb el suport dels socialistes catalans al seu projecte de pacte fiscal. Tot el partit, ha dit, i també el PSOE hi estan en contra.

Ha acusat els nacionalistes d'utilitzar l'expressió 'pacte fiscal' per no parlar de concert econòmic, ja que, ha apuntat, 'sona molt pitjor'. 'A veure què fa Mariano Rajoy', ha continuat en referència a la trobada d'aquest dimecres.

Chacón ha remarcat que tant Joaquim Nadal com Rocío Martínez-Sampere van assistir a l'acte de la societat civil a favor del pacte fiscal per escoltar, però no a donar-hi suport. El PSC, i ella al capdavant, estan a favor de l'actual sistema de finançament pactat entre el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i el de José Montilla, i votat per tot el socialisme espanyol. Sí que aposten, ha afegit, per continuar tractant d'apropar els ingressos per règim comú i per règim foral a les comunitats autònomes, però el camí també passa per la solidaritat.

Aquestes declaracions arriben després que divendres passat enviés una carta a un diari digital andalús per desmentir qualsevol suport al pacte fiscal. De fet, es va mostrar disposada a combatre'l 'amb dents i ungles'.



Tot el PSC està en contra del pacte fiscal ! directe!cat