Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

divendres, 7 de desembre del 2012

Coses que també passen a casa nostra - Deloitte i les TIC de la Generalitat - www.eltriangle.eu


03/12/2012
Sense títol
Endarrera aquesta gent, tan ufana i tan superba!
Jaume Reixach
Anem al gra. Mentre a Catalunya estem entretinguts amb el laberíntic debat postelectoral i ens extasiem amb l'èxit solidari del Gran Recapte d'Aliments, davant dels nostres nassos és a punt de consumar-se una tupinada com una casa de pagès, que retrata, perfectament, en mans de qui estem... i cap a on anem.

El pròxim dia 11 de desembre, a les 10 del matí, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat procedirà a l'obertura de pliques del "contracte per a la prestació del nou model de Governança TIC". Segons informa el CTTI, aquesta adjudicació "té un valor estimat de 55'5 milions d'euros per una durada de 4 anys més dos d'opcionals".

En aquest temps de crisi i retallades, 55'5 milions d'euros és una "pasta". I, d'entrada, ja crida poderosament l'atenció que aquest contracte es decideixi en el parèntesi entre les eleccions del 25-N i la constitució del nou Parlament. És a dir, quan tenim un Govern en funcions i no hi ha cap mena de control sobre la gestió de la Generalitat.

Com a periodista, m'escama i és per això que he decidit encetar una enquesta sobre el CTTI i, en especial, sobre aquest contracte de 55'5 milions d'euros. Després de consultar reconeguts professionals del sector tecnològic i informàtic, tots em diuen, resignadament, el mateix: "El resultat d'aquest concurs ja està decidit d'antuvi i tothom sap que se l'emportarà Deloitte. És més, des del CTTI ja s'ha fet saber a altres empreses potencialment interessades que no valia la pena que s'hi presentessin. El contracte és per Deloitte".

Entro a Google per saber més coses de Deloitte i em trobo amb dues perles:

1. Deloitte és l'empresa que va auditar els comptes de Bankia abans de la seva sortida a Borsa i va certificar que l'entitat havia obtingut uns beneficis de 40'91 milions a l'any 2011. Poc després es va descobrir que l'auditoria signada -i cobrada- per Deloitte havia estat un engany i que el banc presidit per Rodrigo Rato amagava unes pèrdues de milers de milions d'euros. Ara, empleats i accionistes de Bankia han denunciat Deloitte als jutjats de Madrid en considerar que ha estat còmplice directe d'aquesta monumental estafa i li reclamen una indemnització milmilionària.

2. Deloitte va fitxar l'any passat David Madí -mà dreta i home de la màxima confiança d'Artur Mas des de fa quinze anys- com a director de l'àrea de "consultoria estratègica" de la seva filial a Barcelona. Des d'aleshores, Deloitte no ha parat de rebre contractes de la Generalitat, fet que ha provocat un gran malestar en les altres empreses del sector.

En aquesta Catalunya de 800.000 aturats, amb gent que passa gana i amb la Generalitat arruïnada, estem a punt de "regalar" 55'5 milions d'euros a l'empresa Deloitte. Aquest Nadal serà duríssim per a gairebé tothom, però David Madí -l'"amiguet de l'ànima" del president Artur Mas- estarà més content que un gínjol: entre l'esplèndid "bonus" que cobrarà de Deloitte per les seves fructíferes gestions, els seus honoraris com a president del consell assessor d'Endesa a Catalunya (on, per cert, també suquen dietes -quina vergonya!- Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego) i la vicepresidència d'Applus (l'empresa que gestiona la majoria de les ITV a Catalunya) s'ha convertit en un dels homes més rics d'aquest "futur Estat de la UE".

Davant de tanta immoralitat, com a periodista i català exigeixo:

1. Que el president Artur Mas ordeni la paralització immediata del procés d'adjudicació del "contracte per a la prestació del nou model de Governança TIC" del CTTI que s'emportarà Deloitte i destini aquests 55'5 milions d'euros a atendre les nombroses urgències socials que té el país

2. Que tant ERC com PSC i PP condicionin qualsevol negociació amb CiU a l'aturada d'aquesta tupinada, abans que no es consumi el pròxim dia 11

3. Que la Fiscalia Anticorrupció i/o l'Oficina Antifrau encetin una investigació sobre les circumstàncies que envolten aquest contracte i tots els què ha fet en els últims mesos el CTTI

Puc aportar algunes pistes a la Fiscalia Anticorrupció i/o a l'Oficina Antifrau:

* Malgrat les penúries financeres de la Generalitat, el CTTI ha adjudicat, en els últims mesos, 2.022'9 milions d'euros en contractes tecnològics

* Tots aquests contractes s'han fet pel procediment de "diàleg negociat". És a dir, no s'han adjudicat pel sistema habitual de la subhasta pública, sinó que s'han donat "a dit", discrecionalment, després de parlar personalment amb les empreses interessades.

* L'empresa més beneficiada per aquests "diàlegs negociats" ha estat T-Systems, que ha aconseguit contractes de la Generalitat per valor de 420'99 milions d'euros. El màxim responsable del CTTI, Carles Flamarich, havia estat amb anterioritat alt executiu de T-Systems, com ell mateix explica a Linkedin.

(Un prec als lectors i lectores. Feu circular aquesta informació per les xarxes socials abans que no sigui massa tard. No hi ha en joc només 55'5 milions d'euros. Hi ha en joc la Catalunya que volem i per la què lluitem: neta, justa i lliure. Parem els peus a Artur Mas, a Deloitte i a David Madí. Si l'11 de desembre Deloitte s'emporta aquest contracte, Catalunya sofrirà una nova derrota, com recordem cada Onze de Setembre. Endarrera aquesta gent, tan ufana i tan superba!)

www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/12/endarrera_aquesta_gent_tan_ufana_i_tan_superba_32816.php