Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dissabte, 10 d’octubre del 2015

Qui són els antisistema? - Gran editorial del Carles Capdevila - ARA.CAT

Hola, no sé si em tocareu el crostó els de l'ARA, però no he tingut més remei que compartir aquest article al meu bloc. 

Ets gran, Carles, dius millor que ningú el que molts pensem. Al final, el dubte sobre si serem capaços de fer un país millor... plana sense que puguem evitar-ho, amb aquesta penya que tenim per polítics. Tot i que sóc dels que pensa que sí, que tenim els que ens mereixem. 

I deixeu-me acabar amb una cosa políticament incorrecte -potser-. Tal i com està la cosa, o com ha quedat després del 27S, no veig una altra sortida legítima que convocar el referèndum. I si cal, declarar la independència per a poder-lo convocar. No crec que cap país amb dos dits de front s'hi pogués oposar. Lo altre... em fa por. NO per res, sinó perquè vull la independència, i correm el risc, si no ho fem bé, no no més de no obtenir-la, sinó de que quedi aparcada per una o dues generacions més.

Ja sabeu, en això no tenim adversaris, tenim enemics...

Guia per detectar els autèntics antisistema

Trobo que antisistema són Bárcenas o Millet, dos lladres que minen la fe en el sistema. Antisistema és la comptabilitat sencera del PP, tots els seus casos de corrupció sistèmics. Antisistema és el TC, un tribunal injust per definició, perquè està al servei d’un partit. Antisistema és Jordi Pujol Ferrusola. Antisistema són els negocis de Florentino com el del Castor, blindats amb indemnitzacions indignes. Antisistema és haver estafat avis i àvies amb preferents. Antisistema és permetre que creixi la pobresa infantil. Antisistema és deixar gent sense casa mentre els bancs reben rescats públics milionaris. Antisistema és que bancs rescatats s’hagin venut les hipoteques a fons voltor. Antisistema és el control d’uns mitjans de comunicació escanyats per generar altaveus servils fins al patetisme. Antisistema és la taxa d’atur. Antisistema són les tanques de Melilla. Antisistema és el calvari que ha passat Ester Quintana. Antisistema són les comissions. Antisistema és mantenir uns CIES on no tenir papers és un delicte. Antisistema és la precarietat com a mètode. Antisistema és que els rics hagin doblat la fortuna en els anys de crisi. Antisistema és vetar que Catalunya pugui aplicar el decret de pobresa energètica.
I avui lamento que l’article sigui curt, perquè podria continuar un parell d’hores. Vull creure que en l’estat propi crearem les bases d’un nou sistema que garanteixi vides dignes des de la justícia social. Només així el viatge paga la pena.

http://www.ara.cat/firmes/carles_capdevila/Guia-detectar-autentics-antisistema_0_1446455399.html?utm_campaign=_news30clics&utm_source=ara&utm_medium=email