Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dissabte, 23 de juliol del 2011

El síndic de l'Aran ve "intervencionista" que el Gobierno recurra la ley del aranés

Quina altra cosa n'esperàveu?

LA VANGUARDIA - Lleida. (EUROPA PRESS).- El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha criticado la decisión del Consejo de Ministros de este viernes de interponer un recurso de inconstitucionalidad contra el uso del aranés como lengua preferente, y la ha clasificado como "intervencionista y carente de visión de futuro".

En declaraciones a Europa Press, ha asegurado que el Gobierno está dejando ver sus verdaderas intenciones: ahogar "cualquier voluntad de los territorios" e imposibilitar cualquier tipo de política que quiera dar prioridad a la preservación de las culturas minoritarias.

"Se quejan de los nacionalismos y los más nacionalistas son ellos", ha lamentado Barrera, que se ha mostrado contrariado por que el Consejo de Ministros se preocupe por el aranés.

Además, ha adelantado que se reunirán con el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, para comentar la situación, aunque ha avanzado que "cuando un consejo plantea las cosas con esta rotundiad", sólo les queda dar su opinión.

Estas críticas se refieren a la decisión del Consejo de Ministros de presentar un recurso de inconstitucionalidad, al entender que una Ley catalana no puede declarar preferencial el uso del aranés porque entra a regular el uso de las lenguas cooficiales del Estado.