Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dissabte, 10 de desembre del 2011

Manel Joseph presenta en primícia al CAT el seu primer disc en solitari

Ara és un restaurant però als anys 50 anys, el número 11 del carrer Verdi era un comerç de material elèctric. Ho recorda bé perquè era la botiga dels seus avis. Fill del carrer Trilla, el músic Manel Joseph –alma mater de l’emblemàtica Orquestra Plateria– va passar la seva infància entre cables i bombetes veient els gitanos passar cap al Salón Verdi, la desapareguda sala de ball dels actuals cinemes. Records que ara ha plasmat en una cançó que esdevé un dels 14 temes de ‘Rimas Baratas’, el seu primer àlbum en solitari que estrena al CAT en concert el 17 de desembre.
Van tocant palmes cap el Salón Verdi / quan surten en colla, prenent el carrer /a sobre del cine, corre, no t’ho perdis /diu que hi ha una “orquesta” a base de bé… Així sona Verdi 11, aquest tribut a la Gràcia de la seva infància, repleta de teatre al Cercle Catòlic i d’aventures als Josepets. “En aquesta fotografia que faig del carrer surt l’adrogueria i la sastreria de l’època, també la vaqueria i el colmado. Tot ha desaparegut i ara sembla un parc temàtic. On vaig passar la meva infància em van donar l’altre dia un entrecot”, bromeja. I és que Manel Joseph no dubta que l’afició a la música se li va despertar de petit durant alguna festa major, a toc de rumba. Però no s’hagués imaginat mai que, tot plegat, el portaria a liderar anys més tard el grup Dos+Un i l’Orquestra Plateria, acompanyat del Sisa i del Gato Pérez. Un invent que ha sobreviscut als anys fins avui. Amb domicili fix ara al Masnou, Manel Joseph torna a Gràcia per presentar al CAT en primícia Rimas Baratas, el seu primer disc en solitari gravat i editat al carrer d’Astúries. Un àlbum de lletres iròniques, cançons protesta i ritmes afrollatins, on han participat amics com Paco de Lucía i Carles Benavent, i que es presenta en un triple CD, on s’inclouen un CD i un DVD d’un directe de l’Orquestra Plateria. “He desempolsat cançons que portaven 25 anys al calaix i em fa il·lusió presentar-les al barri, el CAT, tan proper a casa meva quan era petit”, assegura.

L’independent de Gràcia » Manel Joseph presenta en primícia al CAT el seu primer disc en solitari