Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dissabte, 10 de desembre del 2011

Tot a punt per constituir oficialment l'Associació de Municipis per la Independència - Racó Català

El proper 14 de desembre l'associació municipal que promou l'exercici del dret d'autodeterminació celebra la seva assemblea constituent a Vic · Ja s'hi han adherit 124 poblacions del país

Aquest proper 14 de desembre es constituirà oficialment l'Associació de 'Municipis per la Independència', la iniciativa impulsada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que cerca aglutinar tots aquells municipis que defensen la independència catalana i promoure l'exercici del dret a l'autodeterminació. Serà a la capital d'Osona precisament on l'entitat celebrarà la seva assemblea constitutiva per proposar i aprovar la nova direcció de l'associació així com els estatuts que la regiran. Tot el que s'aprovi s'haurà de ratificar en una nova trobada que es celebrarà d'aquí aproximadament a tres mesos. De moment han seguit les passes de Vic i han aprovat adherir-se a l'associació fins a 124 municipis del país, tenint en compte les darreres incorporacions d'Almoster, Cantallops, Olesa de Bonesvalls, Sant Vicenç de Torelló, Solsona i Vilaplana. Aquests municipis representen més del 12% del total del Principat de Catalunya i superen el 15,3% de la seva població.
Segons Vila d'Abadal cal evitar que sigui "una associació de partits" per convertir-la en "la dels independentistes". El full de ruta a seguir "es pot fer de moltes maneres" però apunta que una de les claus és saber "què volem ser" i fer-ho "de manera legal". Per a impulsar l'autodeterminació es podria optar per una consulta institucional oficial impulsada des dels ajuntaments, mentre que també es plantegen proposar-ho a la Generalitat. El primer objectiu és cercar una majoria clara de municipis que hi donin suport i s'hi adhereixin, fet que ja s'està produint, perquè com apunta l'alcalde de Vic és molt probable que això passi "si es compta amb el suport dels regidors de CiU, ERC i la CUP" de les diferents poblacions.

De moment s'han adherit a la iniciativa:
Agramunt, Agullana, Aiguaviva, Alcanar, Almoster, Amposta, Anglès, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Arnes, Artés, Artesa de Segre, Avinyó, Balaguer, Banyoles, Begues, Berga, Besalú, Bigues i Riells, Bolvir, Bordils, Caldes de Montbuí, Calldetenes, Cantallops, Capolat, Cardedeu, Cassà de la Selva, Celrà, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Collsuspina, Deltebre, El Port de la Selva, Espinelves, Fontcoberta, Garriguella, Gombrèn, Gurb, Igualada, Jorba, L'Espluga de Francolí, La Bisbal d'Empordà, La Garriga, La Jonquera, La Selva del Camp, Les Borges Blanques, Les Franqueses del Vallès, Les Masies de Voltregà, Llambilles, Llançà, Malgrat de Mar, Manlleu, Manresa, Maspujols, Molins de Rei, Mollerussa, Montblanc, Navàs, Ogassa, Olesa de Bonesvalls, Olot, Orís, Pardines, Perafita, Planoles, Poboleda, Prats de Lluçanès, Prats de Rei, Premià de Dalt, Premià de Mar, Ripoll, Riudellots, Roda de Ter, Sallent, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Carles de la Ràpita, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan de les Abadesses, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere Pescador, Sant Pere de Torelló, Sant Pol de Mar, Sant Quintí de Mediona, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eugènia de Berga, Santpedor, Sentmenat, Seròs, Solsona, Sora, Sort, Taradell, Tàrrega, Tavèrnoles, Teià, Tona, Tordera, Torelló, Torroella de Montgrí, Tortosa, Ullastrell, Vallfogona de Ripollès, Valls, Verdú, Verges, Vic, Vidrà, Vilafranca del Penedès, Vilajuïga, Vilanova i la Geltrú, Vilaplana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.


Racó Català - Tot a punt per constituir oficialment l'Associació de Municipis per la Independència