Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

diumenge, 7 d’agost del 2011

Altafulla dóna veu als veïns en la política municipal ! directe!cat

A veure si això es va generalitzant...

El municipi celebrarà cada dos mesos una audiència pública per procurar la participació ciutadana · Aquest dissabte s'ha celebrat la primera sessió amb una trentena de veïns que han exposat els seus problemes i respostes


El nou equip de govern d'Altafulla, format per Alternativa per Altafulla i Solidaritat Catalana, ha posat en marxa una de les seves promeses electorals: convocar periòdicament audiències públiques on els ciutadans poden preguntar i fer propostes, a la vegada que se'ls informa de les accions del govern. És una iniciativa pionera en l'administració local que, segons l'alcalde, Fèlix Alonso, 'com el moviment del 15M, vol impulsar una democràcia més participativa'. Altafulla ja era una de les poques administracions que donava la paraula al públic en els plens municipals. Ara, els veïns tindran el seu espai de debat cada dos mesos. Segons Alonso, l'objectiu és informar i arrelar la política municipal.
Per a l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, aquest tipus d'audiències haurien de ser una pràctica habitual a tots els municipis 'per fer els ajuntaments més transparents'. 'Moltes vegades hi ha una incomprensió entre el que es fa i el que se sap', ha lamentat Alonso, qui considera que la política s'ha de fer també al carrer i no només de manera institucional entre les quatre parets dels consistoris.

L'acte s'ha celebrat seguint el model d'una roda de premsa. Els veïns han pogut preguntar i rebre la resposta a les seves demandes per part dels sis regidors que formen l'actual equip de govern (AA i SI). S'ha preguntat per molts aspectes quotidians, numeració de carrers, problemes amb els mosquits, senyalització, brutícia, voreres, etc. Petits entrebancs a solucionar que els veïns no poden qüestionar en els plens municipals, com ha explicat una veïna, Rosa Mercader. 'És una bona eina perquè cadascú demana per un solar, les voreres, i al ple no es poden fer aquestes preguntes, només sobre les temes que s'hi ha tractat'. Mercader ha assegurat que malgrat no se sap quin serà el resultat d'aquesta iniciativa, considera que 'per començar és positiva'.

La intenció, com ha dit l'alcalde, és que siguin debats amens on la gent exposi els seus problemes, inquietuds i propostes i on l'equip de govern, sense ser-ne el protagonista, exposi la seva acció. A Altafulla existeix des de fa anys un Consell de Participació amb aquests objectiu que el nou consistori vol potenciar. 'El consell de participació és un a eina fonamental perquè la gent sàpiga i participi en les decisions del seu poble', ha dit Alonso.

Les Audiències Públiques eren una de les promeses electorals del nou govern. Com ha apuntat l'alcalde d'Altafulla, malgrat no ha nascut del 15M, té la vocació de recollir les propostes d'aquest moviment. 'El 15M està dient que és important que la gent sàpiga que es fa i és de sentit comú. Governem 6 regidors d'11, no podem portar sols l'ajuntament. Si la gent i les entitats no ens ajuden, simplement farem gestió i no política', ha assegurat.

Les audiències se celebraran periòdicament cada dos mesos com a complement del ple ordinari. Un mes es farà la sessió plenària i el següent l'audiència i es podrà seguir en directe a través de la web de la ràdio municipal.

Altafulla dóna veu als veïns en la política municipal ! directe!cat