Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

diumenge, 1 de gener del 2012

Els bancs i caixes que han rebut ajudes públiques revelen els sous dels seus directius

No sé si cal dir res més....


Redacció Actualitzat a les 07:57 h 31/12/2011 - www.324.cat

Les caixes d'estalvi que han rebut ajuts públics han donat a conèixer aquest divendres el detall dels salaris dels seus directius. Aquesta dada, que fins ara no se sabia, ve marcada per les noves normes de transparència dictades pel Banc d'Espanya, en un moment en què aquestes entitats acumulen uns 10.000 milions d'euros en ajudes públiques. Rodrigo Rato, president de Bankia, la primera caixa de l'estat en volum d'actius, guanya 2,2 milions d'euros l'any, sense comptar la part variable. En el cas de Catalunya Caixa, Adolf Todó, que va ser fitxat fa tres anys per intentar redreçar la situació de l'entitat, cobra un milió i mig d'euros anuals, incloent el pla de pensions. En el cas del grup Unnim, el seu actual director general, Jordi Mestre, cobra en total prop d'un milió, concretament 963.000 euros. Per la seva banda, Caixa Penedès, integrada en el grup Mare Nostrum, encara no ha fet públiques les dades.
El Banc d'Espanya va donar fins al 31 de desembre a bancs i caixes ajudades pel FROB per fer un gest de transparència: publicar el sou dels seus directius i consellers.

Els bancs i caixes afectats eren força reticents a publicar les dades per l'impacte que poden tenir en la seva imatge, però no els queda més remei de fer-ho.

En el cas d'alguns directius que van integrar-se a Bankia procedents de Caixa Laietana, Bancaja o la Caja de Canarias, s'han acollit a la Llei de Protecció de Dades -una possibilitat prevista per la circular del Banc d'Espanya- i s'han negat a facilitar els seus salaris.

Alts sous, mala imatge
Les retribucions astronònomiques d'alguns directius d'entitats financeres en crisi i els elevats plans de pensions que s'havien autoassignat han generat moltes crítiques els últims mesos.

Hi ha hagut dos casos paradigmàtics: Caixa Penedès, on quatre directius es van assignar pensions de fins a 20 milions d'euros, i les indemnitzacions a directius de Nova Caixa Galicia, de fins a 11 milions d'euros.


Els bancs i caixes que han rebut ajudes públiques revelen els sous dels seus directius