Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

divendres, 6 de gener del 2012

EUA respecta més el català que Espanya ! directe!cat

Es pot votar en català a la NBA i no a l’ACB: la pàgina web de la millor lliga del món permet votar els millors jugadors de bàsquet en català


Mentre que la lliga de bàsquet més important del món, la NBA té un petit gest amb la nostra llengua a la seva web, que ens permet votar en català els millors jugadors de la lliga pel partit de les estrelles de 2012 a celebrar a Orlando, la que diuen ser la millor lliga d’Europa, la de l’Estat espanyol, és orfe en el respecte a la pluralitat lingüística de l’Estat en la seva pàgina web, malgrat el patrocini milionari d’ENDESA. Segueix en aquest sentit la tradició espanyola de no reconeixement de la diversitat, malgrat l’àmplia representació catalana tant en equips com en dirigents a l’ACB.


Tampoc la lliga de futbol professional espanyola o la resta d’esports professionals expressa la més mínima voluntat de respecte a la pluralitat. Atès que la llengua és un aspecte molt lligat a l’Estat propi, sembla difícil que un país com Espanya respecti les diverses llengües del país.

En aquest enllaç amb el document elaborat per la Plataforma per la Llengua sobre l’ús de les llengües pròpies en webs oficials, podem comprovar com l’Estat Espanyol és un dels estats més sectaris amb les llengües minoritàries.

EUA respecta més el català que Espanya ! directe!cat

1 comentari:

Miquel Palau ha dit...

Per Espanya, només i ha una llengua oficial: El Español". Todas las demás son dialectos. Això es lo que a mi ensenya-ban quan era petit a l´escola de Tiana, i el mestre era el senyor Modesto Encuentra, para del falangista Encuentra. I crec que encara se segueix pensant lo mateix, des de les terras mesetarias.