Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dilluns, 2 de gener del 2012

Sense els Països Catalans no hi hauria cas Urdangarin ! directe!cat

directe!cat

Empreses i entitats catalanes de tota mena, algunes d’elles considerades catalanistes han finançat el cas Urdangarin


Aquests dies la premsa del país va carregada del cas de corrupció del Duc de Palma. El gendre del Rei, Iñaki Urdangarin, va camí de convertir-se en el màxim patrocinador del republicanisme espanyol. Un cop aixecat el secret de sumari han començat a sortir a la llum pública el reguitzell d’entitats i empreses que han fet possible el cas Urdangarin, i entre elles algunes de sorprenents, i confirma que a part del País Valencià (Ajuntament de València 1,5MEUR, Generalitat 1,9MEUR) i de les Illes Balears (Govern Balear 2,6MEUR), Catalunya hi té un paper important. És a dir que sense els PPCC no hi ha cas.


El llistat d’entitats és llarg. Es pot començar per algunes com araMutua Intercomarcal (232.000.-€) ho diu el seu nom, una mútua dedicada als accidents de treball, Fundació Esade (122,528,.€) la més clàssica de les escoles de negocis, Fundació Privada Abertis (116.000.-€) diners dels peatges catalans destinats a un bon servei, Ajuntament de Mataró (86.351.-€) un gest simpàtic d’un ajuntament sanejat, Generalitat de Catalunya (75.425.-€) un gest del tripartit cap a la monarquia, Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Cat. (75.400.-€) un gest sanitari transcendental, Joieria Tous (69.020,.€) uns clàssics ossets per a la família, Gas Natural SDG SA (55.680.-€) per evitar nous fracassos de compra d’empreses, Valero Rivera Asesoramiento Deportivo SL (53.360.-€) amistats perilloses entre entrenador i jugador.

Però la llista segueix i sobretot segueix impactant. La Fundació Privada Bioregio de Catalunya (48.180.-€) bio-diners en estat pur, Abacus sdad. Coop. Catalana Limitada (28.679.-€) noves inversions en comunicació, Johan Cruyff Academics International SL (23.336) amistats esportives al límit, Col·legi oficial d’Infermeres i Infermers de Girona i Lleida (17.400.-€ cada col·legi) més gestos sanitaris, Fundació Privada Joventut (17.400.-€) fundació lligada a l’equip de bàsquet de la Penya, Agency Sports & Entertainment SA (17.383.-€) empresa presidida per Gabriel Masforroll, ex directiu del FCBarcelona.

I com a sorpresa final, trobem l’Ajuntament de Barcelona (11.999.-€) i la Diputació de Barcelona (11.600.-€) més diner públic pel gendre real, Digec,S.A. (10.457.-€) l’enciclopèdia catalana al servei de la monarquia, Fed. Cooperatives Treball de Catalunya (6.960.-€) la solidaritat treballadora, Tallers per a persones amb discapacitat psíquica de Cat (5.900.-€) la discapacitat amb la monarquia. Seria un gest per part d’aquestes empreses i entitats que donessin una explicació pública sobre el que obtenien amb aquestes aportacions.