Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

El full de ruta de la independència de Catalunya, a debat

En una jornada es dissenyaran els acords que cal negociar amb l'Estat espanyol

Es pretén aclarir els arguments tècnics


Manifestació per la independència, aquest estiu a Barcelona Foto: QUIM PUIG.

Enllaços: 

Quins plantejament tècnic requeriria construir un estat l'endemà de proclamar la independència de Catalunya? La resposta a aquesta pregunta és el que es plantejarà a la primera conferència sobre l'autodeterminació de Catalunya, que es farà el dia 3 de novembre a Barcelona i que és organitzada per Sobirania i Justícia. Hi participaran experts internacionals que dissenyaran el full de ruta que s'hauria de seguir. És a dir, “com s'haurà de fer el contracte de separació amb Espanya” –en paraules de Quim Torra, president de l'entitat– a partir de l'anàlisi dels casos iugoslau, kosovar i quebequès.
Per Torra, temes com ara el finançament i l'espoli ja estan guanyats perquè hi ha informes que demostren que és viable, però hi ha altres qüestions que cal definir quan Catalunya se separi d'Espanya. Per exemple, com planificar la separació de béns, quins límits geogràfics hi ha d'haver, l'amortització d'infraestructures, què passa amb equipaments com ara casernes de la Guàrdia Civil i les repercussions internacionals quant a representació en organismes com ara l'OTAN i la Unió Europea.
Des de Sobirania i Justícia es té clar que la negociació no seria fàcil i que Espanya és un adversari perillós, però es considera que la jornada ha de servir per “desfer moltes pors” i sustentar totes les demandes des del punt de vista tècnic i acadèmic, de manera que no es puguin rebatre els arguments.

LA DATA - 03.11.11

Al Palau Robert de Barcelona serà on se celebrarà la ‘Building a new state', que es farà íntegrament en anglès.

LA FRASE


La independència ha de passar a l'àmbit acadèmic per tenir els arguments que la facin inatacable.
Quim Torra,president de sobirania i justícia


El Punt Avui - Notícia: El full de ruta de la independència de Catalunya, a debat