Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dijous, 13 d’octubre del 2011

Space Lab, el nuevo canal de educativo de YouTube

LA VANGUARDIA - Internet | 11/10/2011 - 15:58h
Ivan Comas Ivan Comas



La plataforma de vídeos online YouTube ha lanzado junto con Lenovo un nuevo canal educativo y científco, YouTube Space Lab. Desde esta plataforma se podrán visualizar y explorar todo tipo de videos interesantes relacionados con el mundo exterior.

El nuevo canal invita a adolescentes de entre 14 y 18 años a participar y a desarrollar una idea sobre un experimento científico susceptible de ser ejecutado en el espacio. Para participar en esta iniciativa, han de preparar un vídeo que explique el experimento y subirlos al nuevo canal Space Lab. Un jurado de distinguidos científicos, astronautas y expertos, entre los que está el profesor Stephen Hawking, seleccionará los proyectos más relevantes, que serán ejecutados a bordo de la Estación Espacial Internacional y retransmitidos en directo por YouTube.

Entre los premios a los ganadores del concurso esta la posibilidad de elegir entre un viaje a las instalaciones de la Agencia de Exploración Aeroespacial de Japón para ver cómo tu experimento despega en un cohete rumbo a la ISS o bien que, cuando cumplas 18 años, recibas una formación única en la llamada Ciudad de las Estrellas de Rusia, hogar del centro de formación de los cosmonautas rusos.

En el proyecto también colaboran Space Adventures, la NASA, la Agencia Espacial Europea (ESA) y la Agencia de Exploración Aeroespacial de Japón (JAXA). En España Cosmocaixa y el Planetario de Madrid apoyarán y ayudarán a difundir la iniciativa fomentando la participación entre los jóvenes que visiten sus instalaciones.

Space Lab, el nuevo canal de educativo de YouTube