Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dimecres, 12 d’octubre del 2011

Catalunya no és un territori competitiu - Notícies Economia - e-notícies

 Vaig veure el programa del Jaume Barberà www.tv3.cat/singulars i cal parar atenció al que diu aquesta senyora sobre les possibilitats de Catalunya. Independentment del que pensem d'una hereva d'una gran multinacional.

L'empresària andorrana Maria Reig afirma que "seguiré invertint aquí" si les coses canvien


L'empresària i inversora andorrana Maria Reig, presidenta de Reig Capital Group, ha declarat al programa Singulars, del 33, que "a Catalunya tenim talent i molt esperit competitiu, però no és un territori competitiu".

Al final del programa, ha tornat a aquest aspecte, i ha assenyalat que "si Catalunya es converteix en un territori competitiu, en un territori intel·ligent, seguiré invertint aquí. En cas contrari, no". Ha qualificat la situació catalana en aquest àmbit amb "un aprovat just, no un notable".

Després de lamentar la persistència del "vuelva usted mañana" a la burocràcia de l'administració pública, ha opinat que les "zones més competitives" del món són Silicon Valley i Boston - Massachusetts als Estats Units, Singapur i Xangai a l'Àsia, i el nord d'Europa.

"A aquests efectes", ha afegit, "la resta d'Europa, excepte el nord de França, no existeix. Aquí no estan ni Catalunya, ni Espanya, ni Itàlia, ni Grècia, ni el sud d'Europa".

Reig ha criticat després el frau en les relacions econòmiques i laborals, que ha fixat, a Espanya, en un 30% a l'administració pública i en un 13% al sector privat, aclarint que aquesta última dada és del 2008. En qualsevol cas, ha indicat que "molta gent viu del frau, de l'economia submergida".

També ha dit que "s'han malgastat molts recursos", i ara "ens hem d'aprimar", afegint que "ens hem d'acostumar a les retallades", i a "aconseguir una millor gestió dels recursos".

Segons l'empresària andorrana, "cal vincular l'educació, el coneixement, al món productiu. A Catalunya hi ha massa universitats que fan el mateix", ha assenyalat, afegint que "sí que són necessaris més centres especialitzats, lligats a la producció de cada territori".

Igualment, ha considerat necessari "establir mesuradors de progrés, és a dir, avaluacions, de col·legis, centres sanitaris i universitats", i establir una relació "transversal" entre el sector públic i el privat".

Maria Reig ha defensat que "Catalunya pot i ha d'aprofitar la marca Barcelona i la seva relació amb el Barça, ceando així una col·laboració que pugui relacionar l'esport, la dieta mediterrània i l'educació i la sanitat esportives, creant un model al voltant de la marca Barcelona".

Sobre els paradisos fiscals, ha afirmat que "en alguns llocs, les empreses, per ser competitives, han d'estar als paradisos fiscals, perquè en cas contrari, desapareixen". Sobre Andorra, ha dit que ha signat els convenis corrspondientes per a no ser classificada com a paradís fiscal, i que "serà un país molt atractiu per invertir, molt interessant per iniciar nous projectes empresarials".



Catalunya no és un territori competitiu - Notícies Economia - e-notícies