Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dijous, 27 d’octubre del 2011

Gregorio Peces-Barba 'Potser ens hauria anat millor sense els catalans i amb els portuguesos'

Gregorio Peces-Barba, un dels ponents de la Constitució espanyola, ho ha dit enmig del Congrés d'Advocacia estatal · Els advocats catalans han abandonat la sala indignats

"Potser ens hauria anat millor [als espanyols] si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans". La frase l'ha pronunciada Gregorio Peces-Barba, un dels set ponents de la Constitució espanyola de 1978, durant el Congrés d'Advocacia estatal que es celebra aquests dies a Cadis. Mig en broma mig seriosament, Peces-Barba ha dit que sempre li ha quedat aquest dubte sobre el que li hauria passat a Espanya, que entre altres coses hauria suposat que "no s'haurien pogut jugar els Madrid-Barça de futbol, que sempre és important". La intervenció de Peces-Barba ha indignat els advocats catalans que es trobaven a la sala, que tot seguit s'han aixecat i l'han abandonat en senyal de protesta. El jurista, lluny de voler donar explicacions o demanar disculpes, ha continuat la seva intervenció menyspreant l'acció dels catalans, quan ha afegit que "deixem que surtin els que han de sortir" enmig de forts aplaudiments dels advocats espanyols.
A diverses xarxes socials la indignació pels comentaris de Peces-Barba no s'han fet esperar, sobretot a Twitter, on internautes catalans han mostrat, d'una banda el menyspreu al ponent, i de l'altra l'agraïment pel fet que tingui els catalans com a quelcom aliè dins l'Estat espanyol.



Racó Català - 'Potser ens hauria anat millor sense els catalans i amb els portuguesos'