Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

divendres, 9 de setembre del 2011

1715, minut zero de l'espoliació fiscal

En aquest pdf, de la revista Presència, podem llegir com va ser el primer any de la presència Borbònica a la zona de Pardines-Ribes de Freser-Queralbs, després de perdre Catalunya la Guerra de Successió.

Interesant document.

110911presencia.pdf (Objecte application/pdf )

PD. recordeu que el nom correcte és 'espoliació'. 'Espoli' vol dir, segons el diccionari:

espoli
n. m.
Conjunt de béns que queden en propietat de l'Església quan mor un prelat sense haver fet testament.

espoliació
n. f.
Fet de prendre o desposseir injustament o amb violència.