Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dissabte, 3 de setembre del 2011

Tan complicat es aixo?, o es que no interessa - Màrius Viella - Blogs de l'indirecte!cat

Molt interessant, l'article d'opinió del directe!cat, i ho comparteixo amb vosaltres, a veure què en penseu.

Tan complicat es això?, o no interessa?
Un país que cerca solucions buscant la lluna pels armaris , ballant al so i al pas del capitalisme , no pot garantir cap mena de benestar per el futur dels seus ciutadans ; hi ha consens en la necessitat de potenciar les energies renovables , i de disminuir la dependència del petroli, però ningú intenta rendibilitzar els 3.000.000.000€ que cada mes s’està pagant amb tot el dret per no fer res ; quan tenim moltísim empresaris , que estarien disposats a contractar aturats , per posar en funcionament el pla de renovació del sistemes energètics i ambientals dels edificis institucionals del l’estat , que funcionen amb la dependència del petroli, si ells poguessin administrar el 50% d’aquests diners cada mes.
Construint plantes d’aprofitament de la biomassa , ens permetria rendibilitat la neteja dels boscos, reduint el risc d’incendis a que cada any estem exposats , amb unes despeses perjudicials per l’economia del país ; això vol dir que es crearien mols llocs de treball i que es garantiria un 30% d’energia , que es podria augmentar la seva rendibilitat , si aprofitem les aigües plujanes , per les calefaccions i per els serveis de neteja i sanitaris dels habitatges comunitaris.
Si fem un anàlisi de la repercussió que tindria aquesta iniciativa , ens adonarem que implicaria a moltíssims sectors de l’industria i del comerços, com també del transport , que es un altre sector a tenir en compta , que s’ha de potenciar el públic i en particular el ferroviari., amb els corresponents enllaços de comunicació amb el sector rural.
Màrius Viella La Bisbal d’Empordà 1-9-2011 T/. 972640762Tan complicat es aixo?, o es que no interessa - Màrius Viella - Blogs de l'indirecte!cat