Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dilluns, 12 de setembre del 2011

endeutats - Documental sobre com hem arribat fins aquí

Per recomanació d'una amiga, he trobat aquest documental, de la Fundació Quepo, i que podeu visualitzar a
http://www.quepo.org/ca/videos/quepotv/endeutats.html

No el poso aquí, perquè és d'una mica més d'una hora, i s'ha de veure en pantalla completa. És una visió de les causes i les conseqüències de la crisi a petita escala, és a dir, del ciutadà. Està fet als inicis, però crec que perfectament ens serveix com a reflexió sobre quin món volem tenir i quin tenim en realitat.


Us deixo amb la presentació que ells mateixos fan al seu web.



endeutats
El Documental Endeutats és una coproducció de Debitas, la Fundació Quepo i l’AICEC-ADICAE. Quan es va començar a plantejar el projecte, notàvem que no hi havia una consciència col·lectiva sobre els processos que avui dia han desembocat en la crisi financera i hipotecària i en l’enorme endeutament de tantes famílies d’aquest país. La nostra percepció ens indicava que l’esclat de la situació seria important i així ha estat.

Durant gairebé un any, les tres organitzacions hem sumat esforços per convertir aquest projecte en un audiovisual que servís a la ciutadania com a eina d’anàlisi i debat d’una realitat que a principis de l’any 2007 ja amenaçava amb convertir-se en un problema de greus conseqüències socials: el sobreendeutament de les famílies.

Avui ja és una realitat. En aquests moments l’endeutament angoixant de les famílies es xifra en centenars de milers o milions persones i, tot i que es fa difícil precisar quantes poden veure’s abocades a una situació de precarietat en un futur pròxim, les dades d’organitzacions com ADICAE –confirmades per dades recents del Consell General del Poder Judicial- revelen que els embargaments judicials ferms de vivendes el 2008, s’acosten ja als 100.000 i podrien duplicar-se el 2009.

Davant del silenci i de les solucions polítiques insuficients i fins i tot injustes de les institucions polítiques i financeres, com a societat civil i com a ciutadans de peu, tenim el repte de donar resposta a una de les situacions més crítiques de la nostra història recent. Tenim les eines per fer-ho: organitzacions de consumidors i usuaris, organitzacions socials i ciutadanes que plantegen alternatives viables i intel·ligents que només necessiten la força de la societat civil per canviar les bases d’un model d’economia que beneficia uns pocs i ofega la gran majoria. Només esperem que aquest documental sigui una més d’aquestes eines.

endeutats