Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dimecres, 23 de novembre del 2011

El Parlament Europeu vota contra la discriminació de l'aeroport de Barcelona en els vols internacionals ! directe!cat

Aprova una esmena de CiU que demana a l'Estat que deixi de "donar prioritat" a Barajas en els acords bilaterals amb tercers països


La comissió d'Economia i Finances del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts una esmena de CiU contra la discriminació de l'aeroport de Barcelona en els vols internacionals. L'Eurocambra demana a l'Estat espanyol que deixi de privilegiar Barajas en els acords bilaterals que ha signat amb països de diferents continents i que fixen Madrid com l'únic aeroport espanyol on poden enlairar-se i aterrar els seus avions. 'Demanem a la Comissió Europea que s'asseguri que els acords bilaterals sobre transport aeri entre països no donen prioritat formal a cap aeroport específic pels vols d'un país a un altre', defensa l'esmena presentada per l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa.


Almenys 23 tractats bilaterals signats pel govern espanyol i països d'altres continents no permeten volar a l'aeroport de Barcelona, segons un informe de la Cambra de Comerç de Barcelona del 2009. L'informe sobre Política de Competència que ha aprovat el Parlament Europeu aquest dimarts, però, vol posar fi als privilegis de Barajas, gràcies a una esmena de CiU aprovada per amplíssima majoria que reclama que els tractats bilaterals sobre aviació entre països no permetin donar preferència a un aeroport per davant de la resta.
Satisfet, Tremosa ha celebrat que 'el resultat de la votació dóna un toc d'atenció important al centralisme aeroportuari espanyol d'AENA i als privilegis de Barajas, un anacronisme que ha d'acabar el més aviat possible si Espanya vol ser un Estat modern i competitiu dins la UE.'. 'Tota la pressió que la UE i la CE pugui fer per forçar l'Estat espanyol per convergir cap als països amb millors pràctiques és una gran notícia per als catalans, que no tenim prou força en el parlament espanyol per imposar els nostres criteris', ha explicat Tremosa a l'ACN. 'Els catalans hauríem de ser capaços d'aprofitar a favor nostre el fet que Espanya estigui sent intervinguda per la UE i que per aquest motiu tingui un govern feble en els propers anys', ha defensat l'eurodiputat convergent. Segons Tremosa, el govern espanyol 'no té incentius' per canviar aquestes males pràctiques perquè 'van en benefici de Madrid i en perjudici de Catalunya'.
L'informe aprovat aquest dimarts per la comissió d'Economia i Finances de l'Eurocambra no és vinculant, sinó una recomanació dels eurodiputats per millorar les polítiques de lliure competència a la UE.


El Parlament Europeu vota contra la discriminació de l'aeroport de Barcelona en els vols internacionals ! directe!cat