Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dimarts, 29 de novembre del 2011

Peces-Barba justifica el bombardeig a Barcelona del 1934 per la proclamació de la República Catalana ! directe!cat

El ponent de la Constitució espanyola considera que 'sectors radicals de Catalunya tenen molt poc sentit de l'humor'


El ponent de la Constitució Gregorio Peces-Barba ha justificat el bombardeig contra Barcelona el 1934 perquè la Generalitat havia proclamat la República Catalana 'dins d'una confederació ibèrica que s'havien inventat'. En una entrevista al 'Diario Progresista', el jurista ha afegit que els 'sectors radicals de Catalunya tenen molt poc sentit de l'humor', en relació amb la polèmica que van generar unes declaracions que va fer durant un congrés d'advocats a Cadis. Peces-Barba va dir que potser a Espanya li hagués anat millor si en comptes d'annexionar Catalunya s'hagués quedat amb els portuguesos, remuntant-se a l'època de Felip V.


Dies després de les seves polèmiques declaracions, el catedràtic i pare de la Constitució va dir que 'no es el mateix' fer broma amb els bombardejos de Barcelona que amb els de Gernika o els assassinats d'ETA. També va demanar discupes per si havia ofès algú, tot i que va considerar que va ser 'molt cortès' i que no va ser portada als diaris de Madrid.

En l'entrevista al 'Diario Progresista' que s'ha publicat aquest dilluns, Peces-Barba recorda que va dir que 'Catalunya mai seria independent d'Espanya i que, si es donés la circumstància, mai podria entrar al mercat comú'. Segons ell, seria així perquè 'altres països tindrien problemes similars i l'efecte contagi podria ser molt perillós per França, per Itàlia, per Alemanya, per Bèlgica...'.

Peces-Barba justifica el bombardeig a Barcelona del 1934 per la proclamació de la República Catalana ! directe!cat