Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

divendres, 25 de novembre del 2011

La taxa 'Robin Hood' ja és a l'agenda del G20

Robin Hood: que no paguin els de sempre...

La Taxa Robin Hood: un dels pocs avenços del G20. La proposta es va obrir camí a la Cimera de Cannes, juntament amb la necessitat de què els fons recaptats es destinin al desenvolupament.

(c) Oxfam France

Els mesos de campanya internacional han donat fruit. França, Alemanya i Espanya han estat els principals promotors de la taxa, unint forces amb altres països com Argentina, Brasil, Corea del Sud, Etiòpia i Sud-àfrica. Però a més, la Unió Europea ha inclòs en la seva agenda una proposta per aplicar una taxa a les transaccions financeres europees, sense esperar el consens globa. Cadascun dels estats membres han de ratificar la proposta i decidir quina cobertura geogràfica tindrà.

(c) Oxfam France
El G20 no es una película La cimera de Robin
En la Cimera del G20, marcada per la crisi grega, la taxa Robin Hood va aconseguir fer un forat a l’agenda internacional i va aconseguir el suport de nous països. Ara és el torn de Mèxic, nou amfitrió del G20, i de la Unió Europea, que inicia el seu propi procés per aplicar la taxa. Llegeix a El País el blog de Susana Ruiz, la nostra portaveu de la campanya, comentant els resultats de la cimera de Cannes.

Entrega de firmas Robin Hood Mig milió de proscrits
Els avenços aconseguits han suposat una fita per centenars de milers de persones de tot el món. En poc més de dos anys, una idea que semblava utòpica quan vam sortir al carrer per prmiera vegada, s’ha fet fort a l’agenda internacional. Mig milió de persones de tot el món (45.000 a Espanya) han signat perquè els líders polítics apliquin una taxa de transaccions financeres destinada al desenvolupament. Les signatures les va entregar l’heroi de Sherwood en persona a La Moncloa, i també al president de torn del G20, Nicolas Sarkozy, a França.
Niza L’hora dels líders mundials
Pocs dies abans del començament de la Cimera en Cannes, vam sortir al carrer perquè els ‘capgrossos’ del G20 donessin el seu suport a la taxa Robin Hood.
Vols veure més fotos?
Ministra La ministra a Sherwood
Durant tota la campanya, centenars d’activistes es van mobilitzar a les principals ciutats del món per donar suport a una taxa per al desenvolupament. A Espanya, entre el 14 i el 17 d’octubre vam sortir als carrers de 22 ciutats espanyoles per demanar a la ministra d’Economia, Elena Salgado, el seu suport a la Taxa Robin Hood a Europa i al G20.
Mira el vídeo

Informació i fotos de les accions a tot el món
Interactivo Robin Hood ets tu
Una petita taxa del 0,05% sobre les transaccions financeres podria estar a punt de canviar les coses. Els bancs estan pressionant per protegir els seus interessos. Per això, si vols seguir participant pots ser protagonista d’aquest vídeo. Perquè, com mig milió de persones de tot el món, tu també ets Robin Hood.
Participa-hi
Sala de premsa
Sala de premsa

Vols saber més? Llegeix les nostres notes de premsa

03.11.2011
Reacció de’Intermón Oxfam a a l’informe presentat per Bill Gates aquesta tarda a Cannes al G20

27.10.2011
El G20 ha de marcar una fita en la cimera de Cannes



Robin Hood: que no paguin els de sempre... | Intermón Oxfam