Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dijous, 17 de novembre del 2011

Tremosa, Romeva i Junqueras veuen la mà del PP i el PSOE en el veto a l'esmena sobre el català ! directe!cat

Els tres eurodiputats creuen que el text sobre l'oficialitat del català ha caigut per 'pressions d'última hora, molt possiblement dels dos grans partits espanyols'


Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Raül Romeva i Oriol Junqueras han lamentat que 'pressions d'última hora, molt possiblement dels dos grans partits espanyols', el PP i el PSOE, hagin aconseguit que no es voti a la comissió d'Exteriors del parlament una esmena que reclama incorporar el català com a llengua oficial aprofitant l'entrada de Croàcia a la UE. En un comunicat conjunt, els tres eurodiputats senyalen que el veto ha arribat 'justament' quan havien aconseguit reunir les signatures 'per aconseguir que el vot fos nominal, fet que obliga a registrar públicament el sentit del vot de tots i cadascun dels diputats' de la comissió, on hi ha Raimon Obiols (PSC) i Alejo Vidal-Quadras (PP).
Tremosa, Romeva i Junqueras han destacat que l'esmena 'ja comptava amb el suport unànim del grup liberal i de bona part del grup verd, a més d'un dels vice-presidents de la Comissió d'Exteriors'.
L'esmena no es votarà perquè els serveis jurídics del parlament consideren que la oficialitat d'una nova llengua que no és oficial en el seu Estat no 'rau en les competències de la Comissió d'exteriors'. Però els tres eurodiputats no hi estan d'acord i atribueixen el veto 'a pressions d'última hora, molt possiblement dels dos grans partits espanyols, per evitar que l'oficialitat del català fos votada al Parlament Europeu'.
A més, Tremosa, Junqueras i Romeva discrepen de la interpretació 'excessivament jurídica' del Secretariat de la Comissió d'Exteriors, i lamenten que el veto al català sigui 'una mostra més del dèficit democràtic i de l'allunyament de les institucions europees dels ciutadans'.
En el comunicat els tres eurodiputats també critiquen 'la manca de sensibilitat, una vegada més, dels dos grans partits espanyols' i avisen que 'les reiterades negatives a qualsevol ús del català a la UE donen incentius racionals a un nombre creixent de catalans per demanar l'Estat propi'.


Tremosa, Romeva i Junqueras veuen la mà del PP i el PSOE en el veto a l'esmena sobre el català ! directe!cat