Benvinguda

Benvinguts/des al meu bloc.
Sóc tianenc des dels 2 anys, amb anades i vingudes per motius de feina i personals, des del
nou segle que visc de forma definitiva al 'meu' poble.
Ara, arribada la cinquantena, he resolt comprometre'm políticament amb la independència del meu país: primer a la consulta Tiana Decideix, el desembre de 2009, i després de la creació de Solidaritat Catalana per la Independència, adherint-me i formant part del nucli del nou espai polític, especialment a nivell local i comarcal.
A partir de les eleccions municipals de 22 de maig de 2011, on la llista de Solidaritat per la Independència es va quedar a les portes d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Tiana, vaig crear aquest bloc per anar expressant el meu parer sobre les coses que van passant al meu poble, i també sobre coses més globals de pensament social i polític, per dialogar amb tots aquells que hi vulgueu aportar coses.
Ara, abandonada la meva militància política de partit des de principis de 2013, la meva feina, com la de milers de catalans de la societat civil, es centra en entitats com el Fòrum Tiana Decideix, que alhora és la territorial tianenca de l'ANC. Aquest moviment ve de baix, i des de baix l'hem d'empènyer.

dimarts, 29 de novembre del 2011

Onze càrrecs de l'àrea metropolitana de Barcelona cobren més de 300.000 euros en dietes

Redacció Actualitzat a les 11:31 h   29/11/2011 - http://www.324.cat
 

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la portaveu del grup socialista a l'Ajuntament, Assumpta Escarp, han justificat el cobrament de dietes per anar a les comissions i els plenaris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El diari "El País" assegura en la seva edició d'aquest dilluns que un total d'onze càrrecs s'emporten 333.000 euros en dietes, un concepte al qual l'AMB ha destinat 800.000 euros anuals.

Segons informa "El País", el convergent Xavier Trias ha rebut 36.000 euros per haver assistit a 29 reunions i la socialista Assumpta Escarp, 31.000 per haver anat a 38 reunions.

L'alcalde de Cornellà, el socialista Antoni Balmón, ha rebut en concepte de dietes 38.000 euros; el de Sant Joan Despí, el socialista Antoni Poveda, 31.000; la tinent d'alcalde de Barcelona Sònia Recasens, de CiU, 31.600 euros per 38 reunions; el regidor socialista de Barcelona Joan Trullén; 31.600 euros també per 38 reunions; l'alcaldessa de l'Hospitalet, la socialista Núria Marín, 27.000; l'alcalde del Prat, l'ecosocialista Lluís Tejedor, 27.000 euros per 29 reunions; el regidor de CiU a Barcelona Antoni Vives, 27.000 per 29 reunions; el regidor d'ERC a Barcelona Jordi Portabella, també 27.000 per 29 reunions; i l'alcalde de Castelldefels, el popular Manuel Reyes, 23.000.

Aquestes dietes s'afegeixen al sou públic d'aquests onze càrrecs, que oscil·len entre els 56.400 euros de Joan Trullén i els 110.000 de Xavier Trias. Per llei, no poden cobrar un salari de més d'una institució pública, però les dietes no computen com a tals sinó que són indemnitzacions per l'altra feina que fan.

La portaveu socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha recordat que aquestes dietes estan pactades entre tots els grups. "És un acord de tots els partits polítics que, evidentment, en algun moment es pot revisar si es creu adient, però que el que fa és retribuir una tasca extraordinària més enllà de la dedicació del teu municipi, de coordinació de municipis", ha explicat.

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha recordat que és un complement per responsabilitat i que es dóna no només per anar a les reunions.
Sobre una possible rebaixa de sou als funcionaries de l'Ajuntament de cara a l'any que ve, Trias ha assegurat que faran el que es marqui per llei. En canvi, ha descartat una rebaixa del sou dels regidors, contràriament a l'anunci del president Mas sobre el sou dels consellers. "L'Ajuntament de Barcelona no està en una situació d'haver de fer uns ajustos duríssims per culpa d'una mala gestió dels anteriors. Nosaltres no tenim aquesta situació", ha argumentat.

Trias ha recordat que els regidors i alts càrrecs ja han renunciat a la paga extra de Nadal d'aquest any.

Onze càrrecs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona cobren més de 300.000 euros en dietes